Ismerjétek meg csapatunkat:

Koós Patrícia

író, fordító, szerkesztő

Koós Patrícia vagyok, író, fordító, szerkesztő, kontrollszerkesztő, lektor.
Az írók többsége nem tudja, de maga az írás is egy szakma, tanulható, a készségek fejleszthetőek, olyan, hogy „őstehetség”, nagyon ritka. Bár a könyvek szeretete egészen kiskoromtól elkísér, komolyabban akkor kezdett el foglalkoztatni ez a téma, amikor egy kéziratommal pályázni merészeltem. Nagy reményekkel indultam neki, éppen ezért hatalmas koppanás volt, hogy még a nyelvi szűrés szintjét sem sikerült megugranom.
Viszont egy szerkesztő ezt mondta nekem: „az írás is egy szakma”.
Szerkesztőnek is azért kezdtem el tanulni, hogy íróként jobbá váljak, csak aztán… szerelem lett.
Jelenleg szabadúszó szerkesztőként több kiadónak is bedolgozom, illetve az irodalmiszerkesztes.hu oldal szerkesztőjeként magyar írók is sokszor megkeresnek. Elsősorban a fantasy zsánert (young adult és new adult korosztály), a misztikus-romantikát és a női pszichothrillereket kedvelem. Szerkesztőként az írások rejtett értékeit szeretném felszínre hozni, azt, ami a felszín alatt ott van az íróban, csak még ő sem tudja.

Monos Anett

író, Szöveggondozó

Sziasztok! Monos Anett vagyok, a Skarlát kiadó egyik alapítója, szerzője és szöveggondozója. Egészen kisgyerekkorom óta szenvedélyem az írás, a szövegekkel való munka pedig közel tíz éve. Bétázással kezdtem, amíg a C&H Projects be nem vont a belső munkálataiba is, így alkalmam nyílt pályázati anyagokat szűrni, antológiák összeállításában részt venni és csapatban dolgozni.
Végeztem több zsánerspecifikus írókurzust, a szerkesztést pedig folyamatosan könyvekből, előadásokból tanulom autodidakta módon.
Több helyen jelent meg novellám. Ezek közül hangsúlyosabbak a C&H Projects égisze alatt létrejött Sssh!, Jégvirágok, Lámpások éjszakája és a Halálosan szeretlek kötetekben lévő rövid írásaim.
Főleg realista New adult zsánerben alkotok, de kipróbáltam már magamat sci-fiben is, és fantasyben. Fontos számomra a szórakoztatás, a különböző élethelyezetek és karakterek hiteles ábrázolása, mindezt nagy adag romantikával, erotikával.
Megtalálhattok Facebookon és Instagramon is.

Aux Eliza

író, marketing-asszisztens

Aux Eliza vagyok, ifjúsági regényíró, magyartanár-könyvtáros szakos egyetemista. 1999-ben születtem Egerben. Kiskoromtól fogva történetekkel foglalkozom. Szeretek megragadni egy-egy érzést, hangulatot, vagy életeseményt, és ezeket szavakba önteni. Főleg prózával foglalkozom, azon belül ifjúsági zsánerirodalommal. Kedvenceim a hangulat-egypercesek, hosszabb novellák és regények, valamint szeretem a meséket. Boldogság, szomorúság, ezernyi érzés jelenik meg az írásaimban.
Jelenleg magyartanár-könyvtáros szakon tanulok az egyetemen, de talán addigra, mire ezt olvassátok, már meg is szereztem a diplomámat. Az írást a Könyvmolyképző Kiadó íróiskolájában tanultam, azon belül az ifjúsági, párbeszéd, new adult, meseíró és fantasy világépítés kurzusokon, illetve egyetemi kreatív írás órák keretében. A tanítás és a könyvek szeretete magával hozza számomra az ifjúsági irodalom iránti lelkesedést, főként gyerekeknek és fiataloknak írok. 2018-ban kezdtem publikálni online irodalmi magazinokba novellákat, azóta több nyomtatott antológiába is bekerültek az írásaim.
A megtérésem óta a keresztény hit szerves része az életemnek. A történeteimen keresztül biblikus értékeket szeretnék közvetíteni: szeretetet, békét, boldogságot, megbocsátást, az utunk megtalálását.
Tanítást segítő módszertani kiadványba is írtam a Könyvtárostanárok Egyesülete jóvoltából. 2021-ben a gyermekkönyv kéziratom helyezett lett a Regényes Természet irodalomi pályázaton, a könyv 2022 karácsonyán debütált a Könyvmolyképző Kiadónál Ózonőrök címmel.

Sárközi Erika Nilla

író, koordinátor

Sárközi Erika vagyok, de Nillaként is ismerhettek, én vagyok Anett mellett a Skarlát Kiadó másik megálmodója és szerzője.

Az írás tizenkét-tizenhárom évesen, szinte pillanatok alatt lett az életem szerves része, és azóta sem engedtem el. Szenvedélyesen érdekelnek a jó történetek, rajongó típus vagyok, az írás világába is így csöppentem, úgyhogy ha tetszik valami, boldogan rajongok érte.

A humor és az élénk romantikus szál két olyan dolog, amit az olvasmányaimban és az írásaimban is preferálok. Hiába írok fantasy vagy realista történetet, ezek nélkül elképzelni sem tudom.

2016 óta tanulok írástechnikát: ez volt a legnagyobb fordulópont az írói utam során, olyan felfedezésekre nyitott ajtót, amik megsokszorozzák az írás örömét számomra.

Megtaláltok a Facebookon vagy a Tiktokon is, ahol szeretem kiélni a regényírás nehézségeit és örömeit vicces videók formájában.